Europa, America, China, Rusia: incercam sa integram cele mai bune metode de tratament de pe toate continentele si ne perfectionam continuu. La aceste metode adaugam si abordarea individuala a fiecarui pacient.

In medicina se evidentiaza in ultimul timp o directie axata pe tratamentul medicamentos al simptomelor: avem infectie - antibiotice, impotenta - Viagra, durere de cap - Nurofen. Durerile de spate pot fi manifestari ale 200 de cauze (inclusiv infectii, metastaze, fracturi vertebrale). Fiecare patologie trebuie tratata prin cea mai buna metoda, bazata pe dovezi stiintifice si clinice.

Multitudinea studiilor si articolelor medicale confirma inexistenta unei relatii directe intre modificarile imagistice la nivelul discului intervertebral (hernie de disc) si manifestarile clinice. Sunt foarte multe situatii cand aceste dureri au cauze functionale: dezechilibrul unor structuri la distanta genereaza durerea. Medicatia scade intensitatea durerii, dar nu elimina cauza.

De exemplu: o tensiune excesiva in sutura dintre oasele parietale la nivel cranian poate avea ca efect inhibitia muschilor abdominali. Drept consecinta, apare un dezechilibru in zona lombara care poate provoca dureri. Medicatia sau fiziokinetoterapia pot diminua manifestarile dureroase, dar simptomele revin. Pana nu este corectata cauza, efectele nu dispar.

Exista multe cai de a obtine un rezultat. Depinde atat de pacient, cat si de metoda terapeutica.

Ca analogie: trebuie sa ajungem in Spania. Exista mai multe variante: pe jos, cu masina, cu trenul sau avionul. Alegerea modului de a ajunge la destinatie depinde de resursele persoanei (are bani si nu are timp - alege avionul, vrea mai ieftin - merge cu trenul, nu se grabeste - merge pe jos). La fel este si cu eficienta metodelor de tratament in fiecare caz particular: corectia rapida a simptomatologiei - terapia P-DTR, ameliorarea imediata a durerii - acupunctura, echilibrarea generala - homeopatie.

Pe ambele laturi ale monedei resurse / eficienta exista variante. Niciuna dintre metodele practicate in clinica noastra nu este axata pe tratamentul „unor parti ale corpului" sau doar a simptomelor. Totul este global. Noi am cautat si invatat cele mai eficiente terapii (avionul, in analogia noastra) pentru a ajunge rapid la scopul final: echilibru si sanatate.

Fiecare terapie utilizata este unica si demonstrata in practica prin rezultate excelente. Dar nu asta face diferenta clinicii noastre fata de altele, ci experienta practica a fiecarui terapeut si combinatiile care abordeaza multilateral organismul uman: fizic, neurologic, energetic, emotional si mental.